Επικοινωνία

Στην αρχή

Βιογραφικό | Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος 
Λυτζεράκου Βίκυ | Μεταμόρφωση Αττικής


Ονομάζομαι Βίκυ Λυτζεράκου και είμαι ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο American University of Greece στο τμήμα ψυχολογίας, αποκτώντας το τίτλο ΒΑ (Bachelor of Arts) και εκπαιδεύτηκα αρχικά πάνω στις βασικές αρχές της ομαδικής θεραπείας. Στη συνέχεια έγινα δεκτή και ολοκλήρωσα τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης, συστημικής-οικογενειακής ψυχοθεραπευτικής κατεύθυνσης, στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας με διευθύντρια την κυρία Άλια Σαμαρά. Παράλληλα συμπλήρωσα η ίδια 480 ώρες θεραπευτικής δουλειάς και προσωπικής ανάπτυξης γεγονός που με έκανε να αγαπήσω αλλά και να πιστέψω ακόμη περισσότερο στα οφέλη και στη θετική εξέλιξη του τρόπου ζωής που κάποιος αποκομίζει μέσα από το ταξίδι της ψυχοθεραπείας.

Έχω συμμετάσχει σε μια σειρά σεμιναρίων πάνω σε θέματα που αφορούν στην διαχείριση του άγχους, στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, στις συντροφικές σχέσεις, στην οικογένεια, και στην αναπτυξιακή φάση της εφηβείας με όλα τα στοιχεία που αυτή εμπεριέχει.

Είμαι μέλος της European Family Therapy Association (EFTA) και στο παρελθόν έχω συνεργαστεί ως ψυχοθεραπεύτρια με το κέντρο αποκατάστασης «Λόγου Χάρις» στον Γέρακα Αττικής, με γραφεία ψυχολόγων-ψυχοθεραπευτών όπως και με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς. Υπήρξα συντονίστρια και εισηγήτρια σε σεμινάρια και ημερίδες, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και από το 2008 διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στη Μεταμόρφωση όπου παρέχω τις υπηρεσίες μου ως ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή σύμβουλος.